Hundreda

Alla inlägg den 13 januari 2012

Av Emma Hammar - 13 januari 2012 22:17

Vi mötte upp Ellan och hennes hundar för lydnadsträning på en parkering vid Älvsjömässan. Jag och Arrac körde Apportering, budföring och inkallning. Moment han har lätt för vilket jag tyckte var en hjälp i den nya miljön. Mer ingående tränade vi på


- Farten in med apporten

- Ingångar i inkallningen

- Budföring, ny figge och ny plats


På kursen fick Arrac vara med och fick ett hundmöte med En Terv hane på 7 mån, en jätte vacker hund med en kolsvart mask. Precis som han hde stoppat huvudet i tjära. Jag hade inte räknat med att Arrac skulle vara med på gårdagens kurs, han skulle vara med nästa vecka men vi hann.


De var ett superbra möte! Inomhus och kopplad till en bröjan. Arrac har ju bara blivit påflugen då han varit kopplad så när han har koppel på reagerar han utan att tänka. Han gjorde utfall av bara doften av den lila Treven då de var i varsitt rum med en vägg mellan. Lilla Terven som heter Dude är jätteduktig med andra hundar och tränas för att bli en terapihund för rädda och aggressiva hundar. Han jobbade med många lugnade signaler och vände hela ryggen till Arrac som hade lagt sig ner och var totalt låst. Dude gav Arrac tid och space! Vilket är precis det Arrac behöver. Då började Arrac vädra molekyler vilket jag kunde förstärka verbalt med beröm och vi fick in ett system på ugnande signaler då jag förstärkte honom. Dude släpptes lös och han jobbade fint med språket mot Arrac. De möttes och nosade, kollade av varandra och å kom lekinviten! Vilket röj de hade! Arrac verkligen log i leken och tyckte att Dude var en riktigt trevlig liten kille!


Så bra erfarenhet! Han hade koppel på, fik en reaktion, inget händer, han blir förstådd av den andra hunden och Arrac blir mottagligt och kan börja tänka! Arrac har ett fint och bra språk och om han bara tänker först och handlar sen så skulle livet se helt annorlunda för oss. Eller ja så som vi hade det innan vi fick problem. Arrac tänkte alltd först och handlade sen vilket resulterade i en trevlig hund. Idag reagerar han bara! Men nu fick han tid att se att unget händer fast han var kopplad!


Hade hundarna släppts lös på en gång hade det blivit lek direkt. Det är kopplet som är den stora triggern!


Så nöjd med ett så bra möte igår! Nu är det bara att fortsätta!!!  

Hundreda

Jag håller hundkurser, privatträningar och tar emot problemhundar.

Vill du veta mer gå in på hemsidan

www.hundreda.se

Om oss

Fråga mig

11 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25
26
27 28 29
30
31
<<< Januari 2012 >>>

Kategorier

Besöksstatistik

Följ oss

Länkar

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv


Ovido - Quiz & Flashcards