Hundreda

Alla inlägg under februari 2013

Av Emma Hammar - 19 februari 2013 20:06

Idag kan ni läsa Stefan Lindblads intervju med mig som hundtränare och konstnär i hans blogg. Stefan är illustratör, grafisk formgivare, konstnär. Mycket kul och trevligt! Jag har aldrig blivit intervjuad förut så det är kul! I Stefans blogg kan ni även läsa massa annat interssant   


Tack Stefan!


 

Bilden lånad från Stefans blogg!

ANNONS
Av Emma Hammar - 18 februari 2013 23:28

Japp! Projekt klapphundsträning! Det är när man tränar Finska lapphundar = klapphundar! Helt logiskt för Carro iaf ;) dessutom tränar vi andras hundar. Carro kör Fia som är husses hund och jag kör Nanook som är mammas hund. Tävlingslydnad står på schemat och idag var träff nr 2!

Det är lite skillnad mot att träna malle och aussie! Men kul!

Vi börjar alltså helt från början! Idag blev det

1. Filtträning
2. Frikomnando från filt och uppta snabb kontakt
3. Klossträning
4. Fokus stilla och i rörelse

Lite bilder också!

ANNONS
Av Emma Hammar - 15 februari 2013 22:15

Jag har varit på Rygginstitutet idag så jag är lite lagom mör i kroppen så då tyckte jag det passade utmärkt med rumssök. Hundarna fick träna en hel del så de blev nörjda för idag tror jag. Husse gick en hyfsad promenad på 45min i skogen på dagen och nu fick de 35 min på kvällen. Det var tufft efter dagens träning för mig! Fika och vila tror jag på nu   


Men åter till hundarns träning. Arrac fick 5 sök varav ett var så svårt att vi fick ta om det tre gånger och han sökte nog minst 5 min på den som han inte riktigt klarade att hitta utan hjälp. Men Vilken uthållighet han har! Då hade han dessutom gjort 3 skick innan!


Hundarna söker te. När ni ser att jag går och placerar ut tepåsen så har jag innan tagit på nästan allt i rummet så mina dofter kan de inte gå på eftersom det luktar färsk doft från mig över allt.


Sök 1 - Finns på filmen

Sök 2 - Låg på det vita skåpet och jag var lite tarvlig för han fin in den nästan på direkten och när jag inte sa något så sökte han vidare. Jag ville att han skulle markera tydligare. Men han var där och markerade snabbt fler gånger men det var inga tydliga markeringar. Så kom han efter några minuters jobb och sätter sig hos mig. Då säger jag "visa" till honom och då hoppar han upp på alla saker och ställer sig och gör en super markering så han viste från början vart den var!

Sök 3 - var utte på kakelugnen och den var agnska svår för honom. Han hade hög nos mycket men var osäker vart ifrån den kom. Men tillslut så hittade han den.

sök 4 - var en svår under gummimattan vid dörren. Jag la den långt in under mattan! Fick ta om skicket tre gånger och han blev trött men kämpade på!

Sök 5 - på filmen
Zelda fick tre sök och alla var ganska lätta. Första gången fick hon se lite vad jag gjorde men de andra två gångerna var hon i köket och såg ingenting! Sök två som inte finns på film var svårast eftersom hon behövde flytta på damsugaren för att lyckas och hon är rädd för att stöta i saker så det var läskigt. Men med strutshals så klarade hon även den!!! Hon var fast besluten att markera den noga!
Av Emma Hammar - 14 februari 2013 19:54

De nya leksakerna kom idag som Siv Svendsen har gjort! Arrac är hel nöjd! Zelda var till och med nyfiken på dem :)

Av Emma Hammar - 13 februari 2013 09:45

Satt och tittade igenom lite bilder på datorn och snubblade över denna. Arracs och Nanooks första möte! Oj va vilken den lilla killen har blivit! Eftersom Arrac inte är trygg med andra hundar oavsett storlek eller ras så minns jag att jag var lite nervös för han är inte den bästa förebilden för en valp. Men min lilla Arrac var väldigt fin och duktig i sitt språk och han förvånande mig massor! Det är så mysigt att se tillbaka på härliga stunder när Arrac har gjort något bra   Min fina hund gör framsteg med andra hundar hela tiden nu det är så skönt, även om vi har en lång väg kvar att gå!


Nanook är ju så pluttig och söt!!! Han är inte lika pluttig idag men han är fortfarande otroligt söööt!!!


 

Av Emma Hammar - 12 februari 2013 00:25

Så jäkla bra aktivering från tvsoffan! Han söker te och det ligger inne i kaminen i askan bakom gnistgallret :) han letade väldigt länge innan han hittade ;)

Av Emma Hammar - 10 februari 2013 18:12

Nu är det tredje helgen som vi samlas för beteendeanalyser på hundens spårk och beteende. Den här gången var vi hemma hos mig. Underbara Robert hade bakat baugetter till frukost så vi åt en brak frukost tillsammans!


Vi tittade på Arrac ute då han ofta mår dåligt bara av att komma utanför dörren i hans revir. Han blir ju bara attackeras av folk och fä på hemmaplan. Vi tittade också på Arrac och Zelda hur de fungerar i flock hemma. Samt deras vakt.


Vi hann också med att prata om framtida roliga projekt och planera lydnadsträning!


Supermysig morgon och förmiddag! Tack tjejer!   


 

Av Emma Hammar - 10 februari 2013 18:07

Vi upptäckte att Arrac inte gillade trång utrymmen här om dagen när vi spårade så vi åkte till cementfabriken och miljötränade i ljuset   


Lite läskingt var det nog


Men det är ju Arrac så han kommer över det FORT!

Hundreda

Jag håller hundkurser, privatträningar och tar emot problemhundar.

Vill du veta mer gå in på hemsidan

www.hundreda.se

Om oss

Fråga mig

11 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2
3
4 5
6
7
8
9 10
11
12 13 14 15
16
17
18 19
20
21 22 23 24
25 26 27 28
<<< Februari 2013 >>>

Kategorier

Besöksstatistik

Följ oss

Länkar

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se