Hundreda

Alla inlägg den 1 augusti 2010

Av Emma Hammar - 1 augusti 2010 18:50

Vi var på Södertälje BK igår i 7 timmar och tränade. Ja vi tränade hela tiden fast mest var det väl passivitets träning   


Vi började med passivitet då han lätt går upp i varv när vi åker någonstans. Känns bäst så och så tränar man annat då han har varvat ner. När vi sitter där i gräset och tittar på kompisarna som tränar så PANG! Jag som inte har haft någon möjlighet att träna honom alls i detta. Jag tittade i ögonvrån hur han var. Han fortsatte med det han höll på med som typ var ingenting. 


Det pangade på i minst 2h så garanterat minst 50 skott hörde vi. Det ligger nämligen en skjutbana in till klubben. SÅ vad det var för vapen som avlossades har jag ingen aning om. Men högt var det och vinden låg åt vårat håll dessutom så det lät säkert som de var närmare än vad de egentligen var. 


Jag fortsatte och prata efter första skottet och hade det lugnt och skönt ett tag till med Pang i bakgrunden. Sen gick Arrac och jag upp och tränade lite frittfölj, läggande under gång och kamplek. När skotten gick så reagerar han inte alls, vaken när han ligger och tar det lungt, kampar, tränar, har fokus på mig - han bryter inte ens för att lyssna på skotten. När vi satte oss lite senare sen och pratade så somnade han dessutom, vaknar inte av skotten.


Så de här känns ju bra. Dock ger detta ingen garanti att han är skottfast, så det är bara att fortsätta att träna på att lyssna på skott. Vad som helst kan ju hända under hans liv som skulle kunna göra honom ljudkänslig. Min Zelda fick en kraftig jästsvamps inflamation och efter det är hon VÄLDIGT ljudkänslig! Innan brydde hon sig inte om ett enda ljud. Så lätt kan de bli skotträdda utan att det är någons fel. 


Men det känns som en bra start om inte annat! Jag misstänkte att det var så här han skulle reagera inför skott då han inte bryr sig om andra höga ljud. Han är väldigt tålig. 

Hundreda

Jag håller hundkurser, privatträningar och tar emot problemhundar.

Vill du veta mer gå in på hemsidan

www.hundreda.se

Om oss

Fråga mig

11 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Augusti 2010 >>>

Kategorier

Besöksstatistik

Följ oss

Länkar

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv


Ovido - Quiz & Flashcards