Hundreda

Alla inlägg under augusti 2010

Av Emma Hammar - 31 augusti 2010 11:23

Jag ska ju på inträdesprov med Arrac för att få gå Agilitykursen. Hunden måste kunna "stanna" för att få delta. Arrac kan inte stanna då jag helt enkelt inte har tränat på det.


Jag gick ut och la grunden för "stanna" nu. Jag tog Arrac, klicker och två tennis bollar för att träna. 


Jag skickade iväg honom säger "stanna" (han lyssnar på nya saker jag säger) När jag får en reaktion hos honom klickar jag och kastar bollen. Nu har jag fått upp en förväntan på ordet stanna. 


Blev lite knas att göra detta i flera repetitioner då han sen istället började bjuda på ett riktigt snyggt frittfölj då jag håller i bollarna. 


Då satte jag honom och gick iväg. Kallar in och kastar bollen och säger "stanna".  Gjorde detta några gånger.


Sen höjde jag kraven och sätter honom, kallar in och gör handrörelsen utan att kasta bollen och säger "stanna". Vid en reaktion klickar jag och kastar bollen.


Vi tränade 10 - 15 min så det får räcka. Nu har jag lagt grunden, han kan det inte än men han har ett hum om att det är kul att jag säger stanna. Få se om vi får gå med på kursen   

Av Emma Hammar - 31 augusti 2010 11:13

Kom nyss in efter ett träningspass igen. Jag försökte ta det aningen lugnare än sist. Jag har haft känningar till förkylning i helgen, den försvann så kroppen besegrade en eventuell sjukdom. Men bäst att ta det lugnt i alla fall. 


Funderar på att skaffa ett baggen bälte och en bra sele till Arrac. Det är jättejobbigt att springa med koppel i handen. Framför allt då jag har en liten unghund som gärna vill dra lite till och från. Medan jag springer är han väldigt duktig, men så fort vi börjar gå så drar han igen. 


Efter halva sträckan så släppte jag honom lös, men jag vill ju helst att han ska springa hos mig. Den dagen polletten har fallit ner kan han få vara lös då han fokucerar på det vi håller på med. Han ska inte springa och leta fter vilt som han gjorde idag. Jag kunde bryta och kalla in honom, men det är inte så jag vill ha det, han ska springa hos mig. 


Med Baggen bälte får jag ju lite draghjälp också   


Så här såg mitt träningspass ut


Springa 20 min (intervall- springa-gå-spring...)

100 sit-ups

12  armhävningar

10 - triceps 

20 rygglyft 

Streching 


Tränings tid: 40 min


Ingen tog min utmaning - Klenisar   

Av Emma Hammar - 30 augusti 2010 22:51

Nu har jag uppdaterat hemsidan på flera ställen. Men jag har framför allt uppdaterat konst sidan. Både med mina målningar och prislista. 


Hundreda's konst 


Sen har jag uppdaterat hur många platser det finns kvar på kurserna. 


1 plats kvar på noskursen om du anmäler dig senast 1/9 så får du gå den för 500kr.


Jag har också fullt med problemhundar just nu så jag kan inte ta emot några fler för tillfället. Däremot kan jag hjälpa till med hänvisningar till andra kompetenta hundtränare. Jag har flera i min klass som behöver fler problemhundar. 


Nu har jag jobbat vid datorn sen jag kom hem från jobbet kl. 20:00. Dags att sova kanske   

Av Emma Hammar - 30 augusti 2010 12:30

Nu har jag fått egna klicker med min logga på! Känns kul att ha egna produkter att ge ut på mina kurser. Det är ju också reklam på samma gång. Lite häftigt är det eftersom det är mina först riktiga och "nyttiga" reklam produkter   


           

Givetvis var Arrac tvungen att "ärra" De som jag tog till mig själv. Han måste ju tala om att det är hans    Jag fick äga den rena och fina i ca 5 min... 

Av Emma Hammar - 29 augusti 2010 21:21

Idag var det hundmöten, alltså praktik hela dagen. Det är alltid kul att se hundar in action! Man lär sig alltid något nytt att se hundarna. 


Jag hade ett par med sina hundar som jag har tränat med sen i mars, som kom och ställde upp i vår utbildning. Tack vare dem och de andra hundarna som kom har vi lärt oss nya saker. Mina hundar som kom var verkligen jätteduktiga. De visade vilka framsteg de har gjort sen jag började träna dem. Dessutom hade de jobbat så bra att vi kunde ge dem fler verktyg att jobba med så kan de göra träningen ännu mer effektiv. Jättekul att se, verkligen. 


Efter en lång dag är det skönt att komma hem. Jag har inte varit ledig en enda dag sen semestern tog slut den 12 augusti. Sen jobbar jag hela veckan och nästa helg är det kurs igen, jobbar hela veckan där på sen är det spårläger hela helgen så ja... jag vet inte när jag blir ledig nästa gång   Sommaren 2011??? Fast då kanske jag har kommit igång ännu mer med företaget så jag inte kan ha semester  


Jag älskar det jag håller på med (inte bussförar yrket dock) Men företaget och hundträningen är underbar. Jag sitter redan nu och små planerar för vårens kurser. När jag vet själv vilka datum som jag går utbildning  under våren så släpper jag kursplaneringen. Det kommer dyka upp ett flertal helt NYA kurser i utbudet!


Har varit ute en halvtimme med Arrac och tränat trots att jag var så trött. Han har vari hemma hela dagen så jag kände att vi behövde lite kvalitetstid tillsammans idag. 


Nu ropar Robert på mig, han har stått och gjort en äppelpaj!!!   

Av Emma Hammar - 28 augusti 2010 18:11

Var på utbildning idag i Årsta. Det blev en kort dag då vi redan visste mycket om det vi skulle gå igenom. Det var hundmöten och skvallerträning på schemat. Vi har ju redan fått många hundar som har behövt träna på detta så vi har ju redan lärt oss med erfarenhet vart efter. Men vi hade en grundlig genomgång teoretiskt. 


Vi hade hantering idag där vår lärare visade praktiskt på de två hundar som var med. Den ena var Arrac. Där är det kloklippningen som inte går så bra. Arrac vill inte dela med sig av sina klor. Jag filmade även träningen så jag kan gå igenom det vi gjorde i efterhand. 


Är trött nu och det är en lång dag i morgon då vi har praktik på hundmöten och skvallerträningen. Det är våra projekthundar som kommer. Ska bli spännande! 

Av Emma Hammar - 27 augusti 2010 12:22

Ja visst lyckades jag dra med mig morsan ut i spårskogen. Hon är ju lite lätt hopplös! När hon håller i linan efter Frida så hittade hon svamp och sätter sig ner och plockar! Hon fick en spark i häcken av mig och en en order om att skita i svampen och koncentrera sig på hunden!


När hon skulle med i Arracs spår så försvann hon lite då och då för att titta efter svamp. Det var ju meningen att hon skulle lära sig något av att titta på oss. Hon såg inte så mycket och skyller på att vi var för snabba... jaja... hopplös   


Arrac fick ett spår på drygt 400m, 4 vinklar, 5 pinnar. Han fixade det bra som alltid men nu börjar jag kräva mer av honom. 


Han bommade en pinne. Händer mycket sällan att han gör det. Han hade på tok för bråttom och då kan det missas både vinklar och pinnar. Jag vill ha ett promenad tempo i spåret. När han har drag i linan och gräver sig fram så missar han, dessutom tar han slut mycket fortare då han spårar så. Men över lag så blir han bättre för varje gång. Han måste spåra noga innan han ens får ha ett högre tempo. 


Som sagt det är dags att höja ribban, fast det gör jag ju hela tiden    Han är så duktig!

Av Emma Hammar - 26 augusti 2010 20:20

Ja alla ni som läser min blogg.... Vad ska man säga... klena ni är som bangar på min utmaning. Ja just du ta åt dig   


Jaja då får jag väl köra på ensam då...  


Idag har jag tränat en ny projekthund i 3h och sen har jag jobbat 6h efter det. Så det blev en lång dag i slutänden. Har inte tränat alls med Arrac idag. Vi har bara promenerat idag. Jag tränar alltid någonting varje dag med honom mer eller mindre. Han börjar ju bli stor nu och orkar och klarar av mer!


Men va fasen dagen är inte slut än. Hinner kanske träna lite apportering! 


I morgon ska jag vi spåra innan jobbet. Jag ska dra med mig mamma och hennes Schäfer tik på 6år. De behöver också göra något. Så det är första gången för mamma. Pappa har spårat 2 ggr med Frida. 


Ha en trevlig kväll! 

Hundreda

Jag håller hundkurser, privatträningar och tar emot problemhundar.

Vill du veta mer gå in på hemsidan

www.hundreda.se

Om oss

Fråga mig

11 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Augusti 2010 >>>

Kategorier

Besöksstatistik

Följ oss

Länkar

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv


Ovido - Quiz & Flashcards