Hundreda

Alla inlägg under mars 2011

Av Emma Hammar - 13 mars 2011 19:03

Jag är nöjd med dagen från alla tre kurserna. Tiden springer ifrån oss och allt går så fort. Jag har blivit glatt överrraskad över hur duktiga alla är! ALla hundar är väldigt olika i både ras, ålder och som individer men visar stora framsteg efter sin egna förutsättningar. Det är otroligt kul! 


Jag var lagom kall efter dagen. Jag avlutar med valpkurs och då står jag mer stilla så jag kände inte mina tår när jag gick hem för dagen. Kanske skulle jag ha haft inkallningskursen sist eftersom jag springer runt mest på den! Då är jag minsan inte kall inte   


Jag kan heller inte hålla mina planeringar - hihi    Jodå det kan jag! Men det är roligt när deltagarna kommer med bra frågor så går man också igenom det som dyker upp! Jag tycker att det är kul för mig som instruktör att också få tänka lite. Har man inte förberett det innan så får man ibland använda sina hjärnceller och svara på frågorna. Ibland dyker det upp frågor som är för stora och för djupa att ta upp på kurs, där det inte finns något snabbt svar. Här kommer mitt "problemhundsutredar hjärna" igång och jag skulle gärna vilja gå igenom allt, dock finns det utrymmet inte på kurs...


Många bra frågor har deltagarna på alla kurserna idag bidragit med som har färgat min dag också! Jag gillar när planeringen ändrar lite på sig   


Tack för idag! 

Av Emma Hammar - 13 mars 2011 07:48

Idag är det hundkurser på schemat! Det blir vardagslydnad, inkallningskurs och valpkurs! Gjorde kurs planeringen igår och jag tror det blir bra.


Jag är en sån intruktör som inte håller helt spikat på mina planeringar, jag har en grovplanering för alla kurser men sen kan innehållet variera lite beroende på vilka deltagare som kommer på kursen. 


För mig är dte viktigast att alla deltagare känner sig nöjda och får ut något av kursen än att jag har en "spikad" planering som jag inte tänker avvika ifrån   Jag vet att jag har kollegor där ute som gör samma sak men också att det finns de som håller stenhårt på planeringen oavsett om det passar ekipagen eller inte. 


Nu tittar jag på min planering och ser att det är något jag vill ändra på   

Av Emma Hammar - 12 mars 2011 14:10

Ja det blev årets första spår som en överraskning för Arrac! Vad glad han blev när han förstod att vi ska spåra igen för första gången på 4 månader!


Ja det var lite snö i skogen men jag gick på upptramade stigar och sen försökte jag gå på skaren utan att lämna synliga spår. Var på ett ställa där jag var tvungen att bara klampa på!


270 m långt

2h liggtid

Sol och kraftig vind

+ 3 grader 

4 vinklar

3 pinnar (bommade den 2:a)


  

Älskar att ha GPS:en på mobilen så får man en exakt karta på spåret! 


Fick med mig min syster att filma. Dock så måste hon ha haft tyngder i armarna eftersom den fina marken filmades en del   Hon fick i alla fall med det mesta av Arracs spår! Lite irrigt och virrigt var det. Blåsten gjorde sin del och Arrac var mycket taggad och lite ringrostig   


Jag följer filmen med text på vad som händer eftersom det är svårt att se på filmen vart spåret går. 



Nu känns det så himla bra! Vi har varit ute i 2 timmar inklusive spåret, vi har lekt i snön och sprungit oss trötta! Jag han till och med hinna i fatt Arrac när han var lite seg och kastde mig över honom för lite bråttnings mach i snön! Haha va söt han var när han lyfte benen högt eftersom vi sjönk ner i snön! Ett bra motionspass för både hund och matte   


Efter det fick ha leka ett tag med Frida, mina föräldrars Schäfer! Jag passade på att vila och vara lite social inne en liten stund    


Ut igen och gå hem och lite små träning försökte vi oss på. Men Arrac var lite mör i skallen tror jag för oavsett vilket kommando han fick så var det bara hopp-stå    Den här hunden måste jag vara trasig   Nejdå! Vi sket i träning och gick snyggt hem istället!


Nu ligger han och torkar i farstun, eller ja han borde vara torr nu då han har legat där i över en timme. Kanske han ska få ett varsågod och få komma in? 


Nu blir det lunch på Roberts hemma gjorda ärtsoppa och hans nybakta surdegsbröd! MUMS! Han som ska ligga i soffan och ta det lugnt?!!!? Sen ska jag handla och städa resten! Sen kvällsmys meed vänner! 


VILKEN BRA DAG!

Av Emma Hammar - 12 mars 2011 09:26

Idag ska jag hinna med massor och hör och häpna det är faktist en ledig dag för mig   Dock ska jag sätta mig ner och planera morgondagens kurser och skriva ett kompendium för hundmöteskursen som börjar nästa helg. Det som mer ska görasa är att gå igenom hela huset med ordentlig städning! Här ser det för jävligt ut! Kommer vänner på middag ikväll så jag ska åka och handla till maten. Det blir inget häftigt bara tacos mem nog så gott    


Sen självklart aktivera min lilla buse här hemma! Han har legat på soffan men husse i två dagar och inga promenader han han fått, bara lite ställande träning inne lite då och då när jag har haft 5 min över här och där. Ibland när jag jobbar så är jag borta hela dagarna och hinner knappt med mitt monster och min heffklump och då är ju husse världens ängel och hjälper mig med promenader    Men bara det att husse har varit sjuk, eller är sjuk ska jag väl säga!   


Jag lovar att jag ska hinna blogga mellan allt och bjuda på det vi gör idag. En överrakning blir det men det kommer sen... hehe

Av Emma Hammar - 11 mars 2011 09:52

Vill bara påminna om att det är kurser i helgen igen. Nu tror jag att alla har koll på det, vara bara en stackatre som helt att glömt bort det förra gången    Men nu blir det full fart med vardagslydnad, inkallningskurs och valplurs!


 


Flera kurer kommer att komma! Nu man anmäla sitt intresse till

  • Spårläger
  • Nytt - lydnadsläger
  • Kantarellsök
  • Klicker grundkurs
  • Klicker avancerad

För er som inte kom med på hundmöteskursen i Norrätlje så kommer jag och Camilla att köra en till i Arninge! Den startar på torsdagskvällar i april. Det kommer bli ett år med mycket kurser! Vi ses!

Av Emma Hammar - 11 mars 2011 09:42

Nu har jag lagt till en till kategori till höger "filmer" så har jag lagt in alla filmer från starten januari 2011. Jag trot inte att jag har missat någon film men det är ju lätt hänt. 


Fick en fråga också på hur jag har börjat lära in ställande och jag har en tidigare film där på när jag lägger på kommando på hopp-stå. Dock har jag ingen fiolm från allra fösta början. 


Dock rekommenderar jag inte alla hundar att göra just denna avariant, även om den är bra, effektiv och rolig! Jag gör den inte på Zelda som är stor och tung som dessutom har artos. Camilla kommer inte att köra denna med Jack då han är en väldigt stor gosse. Det finns många varianter på att lära in ett ställande och jag har lärt mig 6 olika varianter så det finns någon variant till alla   

Av Emma Hammar - 10 mars 2011 20:15

Finns det något värre än att vara så fruktansvärt kissnödig? Ja klart det finns det men just då när man är så nödig så är det så fruktansvärt! Hade en privatträning här på kvällen och på vägen dit höll jag på att spricka! Så jävla nödig! Ursäkta språket!


Men jag möttes av en så glad hund och matte att jag glömde bort det ganska snart! Vi körde ett intensivt träningspass i koppelgående, lek och att bryta och kunna lära sig att se mönster och kejor som våra kära små hundar så lätt får. Vi tränade i snöstormen som kom på eftermiddagen men det märkte ingen av oss. Det var tokroligt att träna dem och de fick resultat på plats ocskå vilket är en fin bonus för oss alla! Har jag världens bärsta jobb eller? Ja det har jag! 


Nu går inte alltid allt så lätt till i mitt yrke. Ibland kommer de där svåra hundarna som sätter sig i hjärtat på en och man mkåste kämpa för att hjälpa och samtidigt hålla en distans till problemen så man inte sugs tag av det svåra! Så det är inte alltid guld och gröna skogar må ni tro!


Men dessa glada underbara ekipge behövs och man känner sig så glad när de är nöjda! Vilket också ger mig mer energi till de fall som är tyngre. 


Jag älskar att lära ut och att hjälpa folk det tycker jag är roligt! Jag älskar också hunder så jag har nog hittat världens bästa jobb! Så bra att man glömmer att man är kissnödig   

Av Emma Hammar - 10 mars 2011 16:11

Är nyss hemkommen från Hundstallet i Åkeshov. Har varit ute och gått med flera hundar samt klippt lite klor också. Nu blir det käka och sen har jag en privatträning i vardagslydnad!


Det kommer mera   

Hundreda

Jag håller hundkurser, privatträningar och tar emot problemhundar.

Vill du veta mer gå in på hemsidan

www.hundreda.se

Om oss

Fråga mig

11 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Mars 2011 >>>

Kategorier

Besöksstatistik

Följ oss

Länkar

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv


Skapa flashcards