Hundreda

Alla inlägg under mars 2011

Av Emma Hammar - 17 mars 2011 19:44

Nu har jag anmält mig och Arrac till kurs i tävlingslydnad! Vi måste träna på ny miljö och med andra hundar och det duger inte att träna ensam hemma längre! Jag behöver en spark i baken!!! 


Så kul   Man kan aldrig gå för lite kurser!!!!

Av Emma Hammar - 16 mars 2011 20:44

Jag har nu en retriver-aussie! Har tränat apportering med dirigering med Sanna och Viggo! Arrac var mycket duktig liten fågelhund! Han har också fått apportera vilt också    Lite kul att lära sig nya saker. Jag körde med som mest tre dummies och han knep rätt de flesta gångerna. Här kommer han kontakt och stör lite då han nu ska titta på det jag pekar på! Spännande!


Starta jaktprov med en Aussie    Nu får man ju inte det men det hade ju varit lite roligt    Jag ville ju ha en allround hund!!!


Första kontakten med vingen. Nu syns det inte men Arrac tittar med ögonen i kors eftersom det är sååå intressant!


    

Titta! En Retriver-Aussie!!!

Av Emma Hammar - 16 mars 2011 14:07

Jag har väldigt många som just är intresserad av kurs i uppletande! Flera står på reservplats. Om några till anmäler sig till denna kurs så startar jag en kurs till i upplatende!


Det blir samma datum men en annan tid! Se info nedan!


Vill du lära din hund att hitta föremål i terrängen? Då är dett rätt kurs för dig! Här lär vi hunden att hitta föremål med människovittrning på. Perfekt aktivering för dig som vill göra något kul med din hund och givetvis för dig som vill tävla i brukset där uppletandet är ett delmoment!


Även om du inte ska tävla så är det jättebra att ha en hund som kan hitta bort tappade föremål. Tappade du dina bilnycklar på promenaden? Då är det skönt att få hjälp av sin underbara hund som har noskapasiteten att hitta dem!

  

Diesel på uppletande kurs hösten 2010



Datum: 8/5    22/5    5/6
Pris: 1200 kr 
Max: 6 ekipage 

Tid: 15:30-17:30
Plats: Riala


Anmälan

info@hundreda.se 

076-31 88 475 

Av Emma Hammar - 16 mars 2011 13:09

Det var bara att studsa upp i morse och åka till sjukgymnasten för lite ström. Jag är bättre med forfarande rejält spänd säger hon! Jag måste börja träna, hon fick kolla på mitt "slappa" vänster knä som måste ha mer muskler eller opereras   Så börja träna försiktigt sa hon. Styrketräning med kroppen som vikt räcker. Cyckla och springa får jag göra. Spela bandy med Robert får jag INTE göra   Inte heller fick jag köra barmaksdrag med Arrac än... Då har jag ju honom i bälte runt höften... Jag får gör det senare om jag tränar upp mig först!


Så så var det med det!


Sen åkte jag på en privatträning och ett helt nytt ekipage! Jättekul att träffa nya människor och en ny hund. Det blev egentligen bara prat för hundens del. Han var en STOR Grand Danois! Asså så häftig hund! När jag stod upp så tittade han mig rakt in i bröstkorgen... Gissa om man känner sig liten    Han var lika gammal som Arrac och en väldigt mysig och trevlig hund!  Men lite nytta har jag nog lyckas göra hos dem också!


Gick en promenad med Arrac i lilla Rånäs som miljöträning. Jag måste verkligen ta med mig honom oftare och bara vara i nya miljöer eftersom han forfarande blir stissig på nya platser. 


Arrac sitter i Långsjötrog i Rånäs


Där stack hunden iväg och ville inte bli fotad mer... SLYNGEL!


Nu ska jag ta det lita lugn här mitt på dagen för sen lite mera jobb och sen så kommer Sanna coh tröst tränar med mig! Det blev ju struligt att kunna ses i träningsgruppen idag då alla är på olika håll så Sanna kommer till mig ikväll   

Av Emma Hammar - 15 mars 2011 10:11

Jag har fått frågan på flera håll nu så det är dags att ta upp det i bloggen. 


Hur gör jag när jag tränar mina hundar inne. Hur löser jag det med den andra hunden?



Jag tränar av naturliga själv mest Arrac. Men jag glömmer inte bort min stora Zelda. Även om jag inte skriver det i bloggen så tränar jag med henne också. När jag gör i ordning godis, klicker och eventuella träningsredskap så kommer båda hundarna fram till mig och vill jobba!


Jag stänger oftast inte bort den andra hunden då jag vill att de ska lära sig att vara med men att de inte alltid kan vara i centrum. Att Arrac är en slyngel är bara förnamnet och tro mig att han kan hitta på riktiga dumheter och kan han inte sköta sig när jag tränar Zelda så får han sitta i ett kompost galler i ett annat rum medan jag tränar Zelda. Han lär sig av detta väldigt fort att om han är lugn och sköter sig så får han vara lös och vara med att jobba! Här utnyttjar jag att han är en arbetsnarkoman! 


Sköta sig = JOBB! 


Oftast börjar jag med Arrac eftersom det är honom jag har ett mål med träningen. Men det är inte alltid han får börja! Den hund jag inte tränar får sitta eller ligga och titta på! Jag förstärker den hund som ligger och tittar på med jämna mellan rum. På så sätt får båda jobba samtidigt! Ska man träna platsliggning på detta sätt så måste man vara säker på att störningen inte blir för stor! Med det menar jag om jag tränar Arrac i platsliggning och använder Zelda som störning och tränar med henne så får jag inte göra det så svårt att Arrac reser sig och vill vara med oss! Så är du inte säker så använd då ett annat kommado istället för ditt "platsliggnings kommando". 


Så det var lite om hur jag gör med fler än en hund! Behöver man stänga in sina andra hundar så får man självklart göra det! Man måste hitta något som passar en själv. Givietvis måste hunden kunna ligga på ett ställe innan man kräver av den att ligga stilla och titta på fast allt hunden vill är att få jobba med dig!


Lycka till! 

  

Av Emma Hammar - 14 mars 2011 08:29

Fler som vill vara med i månadens tävling? 


Nu vill jag ha en tävling i hundträning och även ha bilder! 

 

Det ska bli en cirkuskonst med bakdelskontroll! Valfri konst men det är bakbenen som ska göra det största jobbet!


Bilden behöveritne vara mer avancerad än så här. Det blir en "jury" som utser vilken bild som blir bäst!


Av Emma Hammar - 14 mars 2011 08:23

Idag händer ingenting kul alls... Ska jobba och köra buss och är inte minsta sugen på det idag   Hinner inte ens göra något kul med Arrac innan jobbet! Idag slutar jag då lite tidigare än vad jag brukar eftersom jag också börjar tidigare. Så jag hinner väl någonting ikväll om jag inte ligger som en klubbad säl efter jobbet! Jag har en tendense att kunna göra det efter en dag med busskörning   


Jag skulle ju har tränat med träningsgruppen på onsdag men det blir en miss så alla får träna på olika håll istället. 


Är det någon som kan och vill träna lydnad på onsdagkväll? I norrtälje eller i mina hemtrakter? Det är enda dagen i veckan som jag verkligen kan ta ett ordentligt träningpass med lillkillen! 


Någon? 

Av Emma Hammar - 13 mars 2011 19:22

...metall apport!


Hundreda

Jag håller hundkurser, privatträningar och tar emot problemhundar.

Vill du veta mer gå in på hemsidan

www.hundreda.se

Om oss

Fråga mig

11 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Mars 2011 >>>

Kategorier

Besöksstatistik

Följ oss

Länkar

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv


Ovido - Quiz & Flashcards