Hundreda

Alla inlägg under april 2011

Av Emma Hammar - 23 april 2011 20:03

Ja det är en bra fråga?! Vad säger Arrac om den gamla gungan som fanns i ett av träden som vi släppte ner från en gren...


Tyvärr är det filmat på fel ledd...


 


Bita lite i den... Bita lite mer...  


Snygging med lerig nos! Han har abretat på tomten     

ANNONS
Av Emma Hammar - 23 april 2011 12:31

Nu är det första passet avklarat! Så enkel som 35 min power walk! Svettigt för mig och för Arrac som inte kunde hålla sitt vanliga trav tempo. Kort koppel och gå vid min sida. Han hängde i kopplet första halvan innan han insåg att det underlättar att inte dra   


Detta ska ju göras 30 VARJE dag så han kommer nog snart på sig hur man ska gå! Jag hittade en stock i skogen att köra 2 x 10 step-ups på! Det är lätt att bara köra några korta varje gång! Arrac fick köra platsliggning i skogen så länge! Bra störningar när det var mycket fåglar omkring som han GÄRNA skulle vilja jaga! Han klarade platsliggningen galant medan jag körde mina step-up + rörelse träning + balans. 


Rask takt hemmåt efter att Arrac har fått köra sina balans övningar!
       


Jag körde också ligg träning på stenarna men de blev bara suddiga bilder.


Nu är det bara de vanliga promenaderna kvar idag. Jag ska också träna lite lydnad med Arrac! 

ANNONS
Av Emma Hammar - 23 april 2011 10:37

Perfekt! Jag har hittat en motivation nu tror jag! Brukshunden har startat igång ett projekt som heter "Sund med Hund". Där man ska bli mer aktiv tillsammans med sin hund. 


Som många av er redan vet så är det viktigt att hunden har fysikt bra styrka och kondition för att prestera bra på tävling! Gäller även lydnadhundarna! Har de en bra kondiotion så håller de bättre på tävling!Jag tänker givetvis delta i träningen tillsammans med Arrac! Vi kommer börja med deras träningspass grund då jag inte är i form för 5 öre! Nu ska jag bli det hade jag tänkt. Mitt mål är att bli lika stak, snabb och smidig som jag var för flera år sedan! Det kommer givetvis att ta ett tag emn det är målet!


Jag har dragigt mig frö att göra saker då jag inte har tid och den tid jag har över vill jag vara effektiv och göra något med hundarna. Så om jag ska träna så ska Arrac vara med på det! Inte gå på gymmet... Nu har jag startat en egen kategori för detta så ni enkelt kan följa våran träning!


Någon annan som är sugen? Kom ihåg att vi startar med grunden vilken är raska promenader i del 1.  


Lika bra att börja nu för annars lär det inte bli något! Nu en rask promenad med balans och rörelse träning!!!

Av Emma Hammar - 22 april 2011 21:47

Nu lägger jag en träningplan på en vecka framåt. Det är mycket som ska göras här! Jag känner mig lite kluven med tanke på att Arrac är inte i balans än efter allt som varit tufft den senaste månaden. Jag måset titta på hans dagsform hela tiden och låta bli att träna om attityden inte finns där! Det kommer bli svårt eftersom jag måste träna men tränar jag för mycket så kommer det i alla fall bara bli pannkaka!


Här är min prioriteringslista i träningen


 • Ställandet
 • Platsliggningen
 • Linförigheten 
 • Läggande
 • Tandvisning
 • Inkallning 
 • Apportering
 • Hoppet 
Ställandet - Måste ju få hen helhet här snarast! Backa i träningen måste vi göra först för att vi ens ska få till det!
Platsliggningen - Träna i nya miljöer. Kunna ligga 3,5 min utan störningar. Ligga 1 min med stora störningar! Träna på att bara stå och glo på varandra!
Linförigheten - Positionen som vanligt! Men också att kunna gå minst ett helt klass 1 program! Ta fram klossen lite och snygga till ingångar och svängar.
Läggande - Här vill jag snygga till själva läggandet så det blir ett snabbt läggande. Han ska inte lägga ena tassen under sig osv. Signalkontroll. 
Tandvisning - Passa på att träna när vi träffar andra människor!
Inkallning - Underhålla. Men vill snygga till det luíte så farten har blivit lidande av att vi har lagt fokus på ingångar. Ska träna dessa separat lite och se om helheten blir snyggare?!
Apportering - Underhålla och se till att han inte tar apporten utan kommando. Träna på andras apporter när vi får chansen! Kom hit och ge ett apport bidrag   
Hoppet -  Underhålla. Det är bra så ingen onödig energi här. Givetvis kan ingångarna bli bättre men dessa tränar vi ju också i fler andra moment. 
Detta ska vi träna på de kommande 7 dagarna!
 • Tur att jag är ledig i morgon och på måndag. 
 • Håller kurser HELA söndagen! 
 • Jobbar ett kort pass på tisdag så jag tänker åka till Camilla i Arninge när hon håller sin kurs i tävlingslydnad och träna Arrac där! 
 • Onsadg har jag fler stora luckor unde dagen som vi kan träna på.
 • Torsdag kan bli lite stressig för min del rent metalt men tid finns att träna på. Låter dagsformen avgöra!
 • Fredag jobb på Busslink.
 • Lördag är det Hundens Dag på Djur Magazinet i Arninge! Troligtvis har jag med mig Arrac men det får vi se om han är snäll... 
Ja det var min vecka det   
Av Emma Hammar - 22 april 2011 21:13
Det här inlägget är lösenordsskyddat.
Lösenord:  
Av Emma Hammar - 22 april 2011 17:07

Jag har HELT inställd på att jobba idag. När jag igår ringde jobbet då jag inte har fått reda på mina arbetstider så sa de att jag var ledig hela helgen om jobbar inte förren på tisdag igen!!! Oj va coolt! Jag vänjde mig vid den taken direkt!


Kanske var meningen med detta att jag skulle på en ÄKTA ledig dag! Att få reda på kvällen innan att man är ledig gör ju att jag inte kan boka in något annat! Underbart!


Nu gick halva dagen till att storhandla mat med min älskling   Var lite mysigt trots allt när jag inte har handlat mat på väldigt många veckor för det har Robert gjort.


Nu ska vi fika!

Av Emma Hammar - 21 april 2011 23:43

Var på kursen idag som var superkul! Först teori och Carro pratar mycket om tävlingsträning, vilket vi också tränar på jämt hos henne    


Tills idag hade vi fått i läxa att köra en kedja utav alla momenten i klass 1. Momenten behövde inte vara färdiga men någonting av alla delarna i rätt ordning. Det klarade vi bra! Vi måste ha en helhelt om vi ska kunna gå ut och tävla. Jag har massa detalj arbete att jobba vidare med! Det vet jag, men om jag fastnar i detaljerna så lär jag ju aldrig komma någon vart om jag inte kollar av helheten också. Han måste kunna jobba längre och längre för att klara att jobba utan belöning. 


Arrac hade lite ljud för sig, men jag tycker inte att jag fick honom i en tillräckligt bra attityd innan vi gick in. Vilket också skulle kunna hända på tävling. Kan han hålla måttet ändå? Sen självklart ska man träna på detta ofta! När det händer på tävling så måste han ju någonstns klara av det också annars kommer man ingen vart...?!


Känns ändå riktigt bra! Han fick tok belöning med kaninskinnet på väg ut! Vet inte om kaninen kommer leva så himla länge  


   

Vi trände också på apporteringen med nya apporter som tillhör andra hundar. Vi gjorde klass 1 tävlingsmässigt. Han sitter kvar bra när apporten lämnas fram! Första gången så skulle han ta apporten och så "vad är detta?" så nosade han på den innan han grep den. Han grep den fint och bra men han blev lite nyfiken först. Sen körde vi med två apporter till utanför den långa kedjan vi hade. Där var han inte nyfiken på apporterna och dessa grep han som det vore hans. Då var det två andra nya apporter för honom, en var lite tuggad också   Så det var också skönt att checka av. Det var idag andra gången han ens tränade på annans apport, och så tränade vi på tre stycken - SUPER! 


Nu ett steg närmare tävling!


Ja det är mycket jobb kvar om vi ska ha 10:or på alla moment. Men vi måste komma ut och skaffa oss bra erfarenheter! Hörde idag att det inte skulle vara så många på den tävlingen vi anmälde oss till. Hoppas på det   Känns skönt om det inte är så stort första gången...


Det ska hur som helst ge oss nya erfarenheter oavsett hur det går rent resultats mässigt!  


Nu ska jag sova så jag orkar göra en video till mina kursdeltagare på min lydnadskurs jag har på onsdagskvällar!


GOD NATT 

Av Emma Hammar - 21 april 2011 16:35

Ska bara meddela att det gick riktigt bra idag. Åsa och jag samarbetade bra med ekipaget som fick ett suveränt bra och givande träningpass! Återkoppling om två veckor igen. Så får vi se efter den gången om jag klarar mig. Det är en svår hund som jag har fått så jag är glad att jag fick fortsätta träna samma eftersom jag lärde mig extremt mycket nytt idag! 

Hundreda

Jag håller hundkurser, privatträningar och tar emot problemhundar.

Vill du veta mer gå in på hemsidan

www.hundreda.se

Om oss

Fråga mig

11 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
<<< April 2011 >>>

Kategorier

Besöksstatistik

Följ oss

Länkar

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se