Hundreda

Alla inlägg under april 2011

Av Emma Hammar - 10 april 2011 09:18

Nu har vi ätit vår frukost och har lite strötid över innan vi åker till sista dagen på utbildningen för den här gången. Vi har redan packat klart och packat bilen. Vi är laddade! Det är så roligt!

Av Emma Hammar - 9 april 2011 18:45

Vilken rolig dag vi har haft idag! Massor med praktik! I LIKE  


V började med rutan och då med tasstarget eftersom vi lärde in dessa igår. Jag kom så långt att jag kunde lägga targeten i rutan skicka in Arrac då jag själv står utanför. Inga långa avstnånd, men detta på ett träningspass igår och ett idag! Det är kul nu när man har en hund med massa förkunskaper så annan nyinlärning kan gå fort!


Vi lämnade sedan rutan efter lite mer teori och gick över till hoppet. Då hopp-sitt-hopp. Här fokucerade vi på "uthoppet" och sättandet. Eftersom "återhoppet" kan ju faktiskt hundarna från klass 1. Eftersom Arrac kan klass1 hoppet så kunde vi bygga vidare. Generellt ett ganska lätt moment att träna in men nog så kul!


På eftermiddagen var det apportering klass 2. Vi körde det först via en film och sedan alla stegen i teorin. Vi gick ut och jag och Arrac fick träna vidare i klass 2 apporteringen då han har ett bra gripande, en bra ingång och hålla utan tugg så var det bara vi som fick träna vidare. De andra hundarna har inte kommit så långt än. Lite kul att se sin lilla duktiga hund jobba! Vi la till ingångar med apport, vilket jag också har tränat lite på hemma. Vi la till rörelse med apport i munnen. Så här ska vi jobba vidare då jag ser att här skulle ett tugg kunna komma! JOBBA, JOBBA vidare med detta!!! Men det var inget tugg men såg att det låg nära till hand vid ett par tillfällen. Vi fick ett skitbra träningpass och vi gick nöjda från planen   


Först ut att skämma ut oss var Arrac och jag! Nä då ingen fara bara matte som krånglade till det till en början. Men här på bilden fick jag till den   


Arrac är rätt så duktig på passiviteten nu. Lite svårt när han ser sina leksaker lånas ut och de kampas med en annan hund men vi jobbar på det. Ibland fixar han helt och lugnt att bara titta på!

 

Camilla och Jack har värsta lekceremonin efter ett fint litet hopp! Jack får det lägsta hindret då han inte ens är 6 månader gammal. Han var kanon duktig idag! Både han och Camilla har vuxit massor tillsammans de här två dagarna. De har övervinnut svåra försvåringar och kämapt sig svettiga       

Av Emma Hammar - 8 april 2011 22:37

Nu börjar vi träna oss för klass 2 som instruktörer! Vi gick igenom hur klass 2 ser ur och resten av dagen fokucerade vi oss på "rutan".


Vi fick ett grupparbete, sen en genomgång av många typer av inlärning av rutan. Sen fick vi se Elin och Tvist som blev kommenderade i klass 2. Vi skulle också peta i hennes moment och hitta så många små detaljer v kunde som de behöver förbättra. Inte för att sänka ekipaget utan för att vi som instrutörer även måste kunne se de små detaljerna också! Elin och Tvist var jätteduktiga    


Sen så skulle vi jobba med rutan på våra egna hundar. Alla fick tasstarget i läxa tills imorgon och så tränade alla på shejping idag. Arrac var kanonduktig! Syns att han är shejpingvan. Han fattade galoppen att han skulle in i rutan. Jag tränade inte alls stort avstånd då vi bara körde två pass var. Men han fattade i pass 1 vilket är jättekul! Tog jag mer än 2 m från rutan så tesade han att runda en av konerna (hinkträningen) hihi 


        

På lunchen fick Jack och Arrac raca på kalhygget! De gillar verkligen att springa där! Jack insåg idag att han är en retriver trots allt och slängde sig i ALLA PÖLAR! Spelar igen roll om det var gegg pölar hihi!


Jag antecknar hur Elins och Tvist sköter sig i klass 2 kommenderingen. Arrac tittar snällt på! När de ställde upp för inkallning så fick jag skall på Arrac som ÄLSKAR inkallningar!!! Vill också!


Japp vi har tränat på dagens läxa! Camilla och Jack belönar allt intresse för musmattan. Att vi sen måste ersätta Emelie för de uppkommna skaorna på den får vi ta sen... 


Arrac har mycket förkunskaper vilket är kul när man lär in nytt och allt går fort! Han testade sig genom bakdelskontrollen, men insåg snart att denna står man stilla på! Kunde skicka honom på upp till 10 m till targeten. Det är gevietvis inte ordentligt befäst en på bara ett träningpass! Men vi kom långt!

  

Camilla tycker att Arrac och jag är helt störda så hon måste bara ta bildbevis på det! Vaddå det är bar att kunna bära sin hund på många olika sätt, framförallt om det uppkommer skaor på hunden såsom ormbett där hunden INTE ska gå själv   Jag tycker inte på något sätt att vi är knäppa... eller? 


Nu ska v ladda upp oss för morgondagen! Vi ska jobba mer med rutan då och så tllkommer säkert andra spännade saker ur klass 2!!! 


SEE YOU!

Av Emma Hammar - 7 april 2011 22:40

Nu var man nere i Vårgårda igen. Idag körde jag själv hela sträckan och Camilla höll låda bredvid mig. Annars vill jag alltid byta efter halva vägen men idag känndes det helt ok att köra själv. Kanske kan vara för att jag inte har kört någon buss denna vecka... är ju van att köra många, många mil varje dag, varje vecka...


Nu är det klass 2 som ska gås igenom denna helg. Jag hoppas att Arrac är mer samsad än förra gången vi var här. Tog mycket på honom at jag skadad mig på knät. Ja blåmärket är fortfanade kvar! Men mycket bättre  


Annars har jag haft en privatträning idag och packat lite sådär halv lamt så jag får se vad jag missade denna gång...? Hoppas jag fick med mig allt!?


Nästa vecka börjar också kursen i tävlingslydnad så jag hoppas alla är taggade för de är jag! Arrac ska få gå med mig som instruktörs hund. Det gick så bra när jag var med på Camillas kurs så jag tycker att dte är dags att han får börja lära sig en av de saker jag ska ha honom till. Han ska vara min instruktörshund   Sköter han sig inte av någon anledning finns husse runt hörnet att hämta honom. Men det ska nog gå bra. Jag behöver hans hjälp så jag kan visa på honom! 


Nu ska vi avrunda kvällen, fika och sen sova för att ladda upp oss inför morgondagen!


Sov gott!  

Av Emma Hammar - 6 april 2011 23:51

Det var blandat idag. Jag var så taggad och glad att jag skulle få hjälp med Arracs positionsträning. Vi fick 20-30 minuter inför gruppen.


Gissa om jag inte håller på att tuppa av! Jag har problem med min mage... men inte nu!!! Jag trodde jag skulle dö! Hörde knappt av Eva sa till mig. Tränade och försökt vara avslappnad, ansiktet blommade upp till en röd tomat. Smärtan kom stötvis i magen! Stå framåtböjd och träna. Jag måste ha sett helt patetiskt ut!!! Arrac kunde inte heller hålla full fokus när matte var lite konstig... Jag ville bara springa därifrån och åka hem, grina och dra täcket över mig. Jag blir väldigt ynklig när jag har ont!


Hmm... tror inte riktigt att jag lyckades "gömma" detta. De måste ha trot att jag var supernervös! Jag är ju van att stå inför folk HAHA så det kan gå! Toalettbesök i pausen och jag var något bättre sen   Dumma mage! 


Blir lite sur när magen sabbar för mig! Det var länge sedan nu... Givetsvis måste det dyka upp när man står inför 50 pers och tränar sin egen hund. Jag fick ju inte lite prestationsångest!


Arrac var duktig. Han sprang fram till en söt Flat tik i gruppen när vi tesade oss fram på övningar som skulle passa honom. Jag hade inte helt fokus vilket han snappade upp direkt och han tog sig en jackpott hos den söta tiken   Latjolajbans säger Arrac!



Eva pratar lite generellt om fotgående och skillnaden mellan fotgåendet i jakten och tävlingslydnaden. Jag satt på första parkett eftersom vi skulle ut först!



Arrac har redan kört sitt race här. Vi satte oss längre bak så vi inte sitter dirket där de andra hundarna ska träna. Han var duktig och har verkligen börjar bli duktig på passivitet när vi bara sitter och "har tråkigt". 

      


Sova kan han lätt göra med massor med folk och nägra hundar runt sig. Förhoppningsvis drömmer han om vad Eva säger och lär sig något och visar det en annan dag i ett träningpass??? Vore väl något det  


Ja jag har fått lite nya ideer att ta till mig av och testa i hundträningen både med Arrac och mina ekipage på kurs. Det mesta som Eva visade oss har vi testat redan eller varit inne och nosat på. Men jag tror på en "bland variant" som Eva kom fram till där jag faktist har jobbat med båda tidigare men inte tillsammans! Ska pröva och se!


Nu är det god natt - Vi drar till Vårgårda igen i morgon!!!  

Av Emma Hammar - 6 april 2011 15:08

En sväng till veterinären blev det också... Arracs högra öga har runnit lite i en vecka. Jag har sköljt med ögon rengöring flera gånger varje dag i båda ögonen. När jag såg i morse att det har kommit litte gegg i vänster öga också så ringde jag och klämmde in oss på en tid hos veterinären. 


Arrac har ju lärt sig att putsa ögonen själv så det har sett ganska bra ut. Veterinären såg att dte var lite irriterat. Han färgade ögonen men hittade inga rispori hornhinnan. Tårkanalerna fungerade också, den högra var något seg. Så någon lätt infektion är det. 


Beröm fick vi! Han tyckte att jag har varit jätteduktig och ambitiös som har tvättat noga och ofta. Det kan ibland faktiskt räcka med att tvätta om man gör det i tid! Vilket jag började göra direkt när jag såg att det rinner pyttelite eftersom hans ögon aldrig rinner. Jag bad honom också titta på hans tänder då han har lite tandsten. Det var ingen fara och jag gör tydligen allt jag kan sa han. Jag ger märgben i snitt 3ggr i veckan då frysta och råa. Borsta tänder gör vi också men det kan jag faktiskt bli bättre på. 


Berömmet slutade inte där utan han tyckte att Arrac var jätteduktig som satt stilla medan han droppade i ögonen och sköljde! Han sa att det brukar vanligen bli bökigt och stökigt med hundarna när detta ska göras! Arrac har lärt sig att sitta stilla både när han ska lägga hakan i min hand eller om jag lägger min hand på hans nos, då sitter han stilla!


Träna hantering tidigt med era hundar och ge dem en uppgift när man går till veterinären. Arrac tyckte att allt var jobbigt men han fick göra något som han känner sig trygg i och klrade detta galant! Dessutom impar det på veterinärerna  


Nu lite medicin i en vecka. Antibiotika tror jag det var!   

Av Emma Hammar - 6 april 2011 15:05

I morse åkte vi för att käka frukost med Angelica och Bowie. Arrac tyckte det var jättekul att vara på besök! Det är första gången som vi har varit inne där, eller ja Arrac i alla fall. De fick busa ute en liten stund innan vi gick in. 


Givetvis ville de ligga bredvid varandra i soffan! Arrac tycker att Bowie är skitkul. Tros att Bowie såg skapligt road ut av unghund Arrac som bara busar!  

Av Emma Hammar - 6 april 2011 15:03

Igår gjorde jag lite nytta och badade min stora Heffaklupm! Jag var dyngsur efteråt och hela badrummet var dränkt   Så är dte med stora hundar  


En mindre glad Zelda! Nu är hon ren, fin och luktar gott!    

Hundreda

Jag håller hundkurser, privatträningar och tar emot problemhundar.

Vill du veta mer gå in på hemsidan

www.hundreda.se

Om oss

Fråga mig

11 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
<<< April 2011 >>>

Kategorier

Besöksstatistik

Följ oss

Länkar

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv


Ovido - Quiz & Flashcards