Hundreda

Alla inlägg under april 2011

Av Emma Hammar - 18 april 2011 10:58

Arrac tränar på uppbindning då han måste kunna lungt och stilla titta på andra som tränar, låta matte gå iväg osv. Det syns att vi gör framsteg i träningen. 

Läxan var att runda stolen på 20m, vilket Arrac fixar galant. 

    

Snyggt!

Full fart Arrac!

  Älskar att tacklas vid ingångar   Typiskt Aussie!

Jack skötte sin läxa bra han med! Han är så liten så han måste inte köra 20 m. Titta vilken glädje på den "lilla" stora hunden!

 

Full valpfart här också!

Emelie visar LK3 färrdirrigering för oss med Aussien Vinna!

  

Patricia med hennes två hundar Tindra och Bonnie. Vi satt ute och åt vår lunch i solen på lördagen. Jättemysigt!


Jack får också träna på uppbindning när matte hämtar sin lunch. Han är duktig "lilla" stora Jack!

 

Mys i solen, eller ska vi säga brottnings match med matte i solen  

   

Arrac myser på lunchen han med! Mitt söta lilla monster!


Vi har haft en kanonbra helg! Dock blev Arrac sjuk så han kunde ha haft det bättre. Han mådde prima på dagarna på utbildningen men han mådde pyton på vårt Bed & Brekfast. Han hatar det stället... Detär nu bara en gång kvar. Annars om ni inte frågor Arrac så är det ett mysigt ställe att övernatta på.      


Bara en helg kvar som sagt och då blir det Elik klass samt teoriprov! Det är 6 veckor tills nästa gång och vi har en hel del hemuppgifter att hinna göra! jag vill i alla fall vara så klar det bara går innan nästa helg så man kanske kan få sina diplom snart därefter. Jag måste ju redovisa lite elitmoment också och då kan det ju vara bra att ha gått igenom eliten också... Så om jag är klart med allt annat så tar jag Elitmomenten snart därefter! 

ANNONS
Av Emma Hammar - 17 april 2011 15:19

Nu är vi påväg hem från Vårgårda. Är jätte trött... Ja det är vi alla fyra! Camilla kör nu och jag är skittråkigt sällskap som bara sitter... Arrac är sjuk och har mått mer eller mindre dåligt hela helgen! Jack är trött men har varit jätteduktig hela helgen! Vi har lärt oss massor och haft skitkul dock varit något slaka... Iaf jag. Utbildning 4 helger på raken har satt sina spår. Nu är det 6 v kvar till nästa och sista gången på tävlingslydnaden. Då bör vi vara mer utvilade ;)

ANNONS
Av Emma Hammar - 16 april 2011 17:54

Vi har verkligen haft jättekul idag! Massa träning på klass 3 momenten! Asså nu vill jag nästan "bli av" med LK1 så jag kan gå vidare och träna de roligare momenten. Ju högre upp man kommer ju mer krav ställs det på ekipagen men fasen va roligt det är att träna! Så fixa ett första pris snabbt i klass 1 vore ju trevligt!


Rutan i klass 3 - så roligt! Nu körde vi ju utan själva rutan eftersom hunden måste först kunna en del saker innan man tar in det i rutan. Hunden måste kunna

  • Skickas till rutan på 25m
  • Stanna i rutan
  • Ligga på långt avstånd från föraren, samt åtlyda kommandot på långt håll.
  • Ligga kvar trots att föraren går rakt emot, vinklar sig två gånger bort från hunden.
  • Inkallning från liggande
  • Inkallning med ryggen mot hunden
  • Söka upp vänster sida bakifrån och gå fot 
  • Gå fot till utgångs position

Ja så ser det ut i stora drag. Går att skriva mer om rutan givetvis. Så det vi tränade med våra hundar idag, eller de som jag tränade med Arrac eftersom vi han komma en bit i träningen. Ligga på långt avstånd, lägga sig på kommando på långt avtånd, stanna stående, ligga kvar trots att jag går emot - vinklar 90 garder höger eller vänster och sedan vinklar 45 grader höger eller vänster och sedan belöna. Separat tr'nade jag inkallning från liggade med ryggen emot Arrac. Tränade också detta med att jag vinklar mig från hunden, alltså inte bara "raka" inkallningar med ryggen emot.


Jag fick visa upp oss lite "tävlingsmässigt" utan rutan, men att lägga honom och gå emot som man gör i LK3 i rutan. Så det blev en liten kedja! Så vi kom en bra bit i träningen! SKITKUL! Innan man sätter in detta i rutan så måste hunden kunna skickas på 25m avstånd först, gärna längre så man övertränar  lig lite.


Jag gillar överträning för då bilr ju allt på tävling "så enkelt". Momenten ska inte vara svåra på tävling anser jag för då gör man det mycket lättare för både sig själv och hunden. Man har nog med annat att änka på då så som rutiner, nerver, väntetider mm. Så då kan väl momenten få bli "lätta" på tävling???


Vidare gick vi igenom massa mer i trean men vi tränade praktiskt också på fjärren och sittande i grupp. I fjärren gick vi igenom en snygg teknik och tränade hundarna att göra skitfena mellan stå-sitt-ligg snyggt men att baktassarna är "fast spikade" i maken. Allstå får hunden inte röra baktassarna överhuvudtaget. Också skitkul!


Igår fick vi träna på metallappoteringen med Kiwi. Här kommer ett par bilder när Camilla tränar med henne.Kiwi tyckte inte att metallappoten smakade någe gott så fick fick lägga lite krut på att träna upp intresset och motovationen för just metallen.

 


Jag vill ha min belöning säger Kiwi! By the way så är Arrac typ lite små förälskad i Kiwi. Sen ska vi inte tala om Vinna! Arrac är som en magnet på henne!


Jag har forfarande inget eget  internet så jag avslutar här då Camilla nog vill ha sina saker och så ska vi dessutom käka!


Bye!!!


Av Emma Hammar - 15 april 2011 20:46

Vill bara säga -jävla iPhone internet!&%#("#D Troligtvis är min iPhone trasig!!!!


Hur som helst så är vi återigen nere i Vårgårda. Jag körde Non-stopp igår eftersom Camilla var så trött att hon såg dygnrak ut! Jag själv var toktrött men mina ögon gick bara nästan i kors... Det tog 4h 15min att köra, inte ett enda stopp! Kom fram 00:30!


Gissa om vi har varit trötta! Emelie måste trott att vi var utbyttingar från yttre rymden! Ingenting var på rätt plats idag... och allra minst våra hjärnor! När vi råkade öppna två fönster i bilen i går blev det sådant tryck att jag sa "där flög hjärnorna..."


Vet ni vad - Det gjorde dom verkligen! Nu ligger våra två små fina och nu troligen mycket "splattade" hjärnonr på E20!!!!


Mycket teori idag och ingenting gick nog in... Tur att jag skrev ner allt (tror jag)  eftersom just nu minns jag inte mycket. Men det är nu klass 3 vi går igenom. Praktiskt har vi fått träna på Aussien Kiwi i metallapporteringen. I morgon blir det praktisk träning!


Säger bara en sak - TUR ATT VI HAR SÅ SATANS KUL!!! Jag har nästan sovit på lektionerna men ändå tar vi igenom oss nästan allt med massor med SKRATT!!!


God natt! Måste vara mer på allerten i morgon för det här går ju inte!

Av Emma Hammar - 14 april 2011 13:03

I ett par veckor har jag försökt lägga upp denna film och den har kraschat varje gång! Men nu fungerar det!


Det är Elin och Vera som kör igenom klass 1 när vi tränade på kommendering samt att vi skulle få se hela lydnas ettan. Lovade Elin att jag skulle lägga upp det så hon kan se själv hur det gick och hur de ska utveckla sin träning. Hon fick feedback på plats men inget går upp mot att få se sig själv träna! Tack för hjälpen Elin!


Av Emma Hammar - 14 april 2011 10:30

Igår plockade jag den första fästingen på Arrac! Tur så var det bara en krypande liten äcklig sak!


Jag har testat flera färsting varianter som jag inte tycker har fungerat. Förra året köpte jag en "bricka" som hänger på halsbandet vilket inte alls fungerade på Arrac. I slutet av sesongen köpte jag PROB vilket är det som jag tycker har fungerat allra bäst än så länge. Det är lite bökigare eftersom man måste komma ihåg att droppa det på hunden varannan dag. Hunden får en svag doft av tjära vilket jag tycker luktar ganska gott. Men det är det som har fungerat allra bäst!!! På båda mina hundar!


Många har också sagt att Standards "päls" fungerar bra som färsting medel, vilket är ett kosttillskott med massor av B-vitaminer som är bra till mycket, då även visat mot färstingar!


             
I år fortsätter jag med PROB men även Päls då jag av andra anledningar ger Arrac ger detta kosttillskott! Så i år blir det dubbelt! Nu är det krig mot dessa fästingar! Dessa produkter handlar jag hos DjurMagazinet i Arninge hos Camilla

Av Emma Hammar - 13 april 2011 23:05

Lovade att lägga upp en gammal film på bakdelskontroll då vi körde det på kursen idag. En gammal film blev det och den visar hur målet ska se ut med klossen. Nu är underlaget frukansvärt halt för Arrac så han halkar runt klossen, men jag tror ni förstår principen   Kämpa på så hoppas jag på många fina bakdelar nästa vecka! 


Av Emma Hammar - 13 april 2011 22:56

Vilken dag jag har haft full med stress och skit. Lydnadskursen gick jättebra och alla deltagarna var kanonduktiga! Men det var lite skit innan som jag kanske bloggar om i morgon för nu orkar jag inte. Arrac gjorde mig besviken och var inte alls trevlig så han fick inte ens följa med på kursen han fick stanna hemma. 


Nu tänker jag sova så jag kanske kan sova av mig allt. Att ett par gerjer kan göra en så arg och ledsen... Skriver mer om det i morgon...

Hundreda

Jag håller hundkurser, privatträningar och tar emot problemhundar.

Vill du veta mer gå in på hemsidan

www.hundreda.se

Om oss

Fråga mig

11 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
<<< April 2011 >>>

Kategorier

Besöksstatistik

Följ oss

Länkar

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se