Hundreda

Alla inlägg under maj 2011

Av Emma Hammar - 14 maj 2011 21:31

Har friat min födelse idag och de flesta av mina nära och kära kunde komma! Några fick förhinder med sjuka barn, husleveranser och en är på BB nu   Förtsa gången som jag har haft familj och vänner ihop. Hittills har alla bara hört massa mystiska namn men nu har alla de myskiska personerna fått ett ansikte på varandra   Jätteglad att ni kunde komma  


Tydligen har jag varit snäll då jag har fått massa presenter   

  

Massor med fina blommor! Ljuslyktor i olika fina färger. En tekanna i gjutjärn med två gröna teer. Present pengar och presentkort på akademibokhandeln. Söta kakor till hundarna. Parfym och bodylotion. Ett silver halsband med hjärta. En metall apport men den får jag lite senare. Och slutligen pasta, en kompis som tyckte jag var hungrig på...

    

..... Ja ni ser själva! Kolla in hur pastan ser ut!!!! HAHAHA  


Jätte gald för alla fina presenter! Juste skrev aldrig att på min självaste fördelsedag fick jag en cyckel av Husse    Så jag coh Arrac ska börja cyckla också! 

Av Emma Hammar - 14 maj 2011 13:08

Det blev power walk med intervall träning 35 min plus lite styreträning för min del. 


Intervallet blev att springa uppför en backa på ca 100m med en seg lutning, gå ner och springa upp titalt tre gånger. Lite senare sprang vi upp för en mindre och brantare backe två gånger.


Styrketräningen blev

  • Situps 2 x 20 st
  • Armhävningar 1 x 20 st
  • Rygglyft 2 x 10 st 
Lite träning i alla fall. Att göra detta varje dag har det ju inte varit som ni har märkt men vi försöker få till det så ofta det går. Snart ser det lite lugnare ut i kalendern så det kommer bli något lättare att få till! 
Fråga!?
Är det någon som är duktig på fysträning för hund som har bra övningar i styrketräning för hundar?
Av Emma Hammar - 14 maj 2011 11:44

Det blir lite kalas för mig idag då familjoch vänner kommer. Det är inte än på ett par timmar så nu sitter jag och funderar på vad jag ska hitta på? Motionera? Spåra? Måla? Cyckla? Träna lydnad? 


Hmmm... Varför man beslutångest ibland? Oftast vet jag VAD jag vill göra och så gör jag det! Men inte nu!? 


Måste ju bestämma mig snart tiden går. Så ska jag gå in i durschen nu och göra mig klar och änga mig åt stillsamma aktiviteter eller ska jag dra på mig träningskläder...? 

Av Emma Hammar - 13 maj 2011 18:29

YES! Nu kom vi ut och spårade! 


Han fick starta vid bilen så spåret blev då nästan 700 m. Han spårade med högt tempo som vanligt men var mycket flamsig samtidigt som han har super koll på vart spåret är. Han käkade gräs under stor del av spåret i farten! Han tog alla föremålen men han tyckte det var lite svårt att hitta pappersbiten som jag hade tryckt ner i ett hål i marken. Han gav inte upp förren han hittade den. Te-påsen var lite mysko eftersom han lufte upp den och spottade ut den igen... Han hämtede den och la den i hande på mig. Jag fick stanna honom två gånder under spåret för att jag tyckte att tam flamsade runt för mycket för att få honom att sansa sig. Bättre mot slutet då han började blir lite trött.


Full fart i början och Arrac är lycklig!


Över krondiket!


Upp från diket i hög fart!       


Påväg in i skogen under ett stort träd


Matte jag hittade en pappersbit? Var det rätt?



Yes det var rätt!


Arrac är så snabb att han knappt går att fånga på bild i spåret   



Fokusera är tråkigt! Matte gör aldrig så här på mig... å andra sidan brukar jag inte trams så här mycket...!

   

Trots lite flams och trams är båda nöjda och glada. Arrac är trött och nu färdig med spåret. Är man unghund så är man   Mer spår snart säger Arrac!!! 

Av Emma Hammar - 13 maj 2011 16:03

Nu så har jag lagt ett spå på vägen hem! Hade inte en enda spåpinne i bilen så jag krafsade lite i handväskan och fick fram ett par vantar, en tepåse i sin förpackning och en gammal A4 körspec! Skitbra nu har jag 4 föremål i spåret   Man tager det man haver! Pappret veks ihop mycket nogrant och hårt och den kan inte blåsa bort det garanterar jag! Spåret blev 640m  på fält och skog och två dikes övergångar och så snackar jag DIKEN typ 2m djupa med vatten och 4-5 m breda! Nej jag simmade inte över eftersom vattnet är på botten men tillräckligt för att jag knappt skulle kunna ta mig över opch samtidigt hålla mig torr!


 


Blir stövlar när vi tar spåret om ett tag   


För övrigt har jag varit på en urtråkig kurs på jobbet idag... lagar och regler! Undrar hur många procent jag sov bort tro???   

Av Emma Hammar - 12 maj 2011 22:15

känns alltid lite sorgligt att avsluta en kurs tycker jag! Avslutade hundmöteskursen i Arninge idag. Jag var inte med första gången då körde Camilla själv så jag har bara träffat dem 3 ggr och nu ska de släppas iväg och träna på själva! Man vill ju så gärna vara med ett tag till och se hur det går!


Arrac var min assistent idag på kursen och han skötte sig bra! Nyttig träning för honom också eftersom hundmöten lyser med sin frånvaro där vi bor. Han tyckte att det var lite jobbigt mycket pip på honom. Han samarbetade bra med mig, skvallrade och behöll positionen mestadels hela tiden, ibland hamnade han lite lågt fram eller åt sidan men behöll kontakten med mig!  


Det är ju detta som är målet att han ska kunna hjälpa mig på kurser! Han var också tyst och duktig i bilen när han inte jobbade han satt så fint och tittade på medan jag gick runt och hjälpe deltagarna! Ett stort steg för Arrac som tidiagre blev tokig då jag höll på med andra hundar! Men vi ska jobba vidare på detta så kanske jag kan ta med mig honom på alla mina kurser där jag behöver honom!


Trött och nöjd! Lycka till nu till alla deltagare från kursen ni är duktiga!!! 

Av Emma Hammar - 12 maj 2011 18:45

Nu tror jag att jag är klar med min Magnolia! Den ska hänga i mitt eget vardagsrum   Sällan som jag gör något till mig själv! Nu ska den torka si sådär 3-4 veckor! Kan hänga upp den något tidigare   Ska bara se så jag lyckas att inte då dit och pilla liter mer...   Lovar att jag har suttit i några timmar till idag sen bilden jag la upp igår!


     

Av Emma Hammar - 12 maj 2011 16:56

Måste börja annonsera snart på höstens kurser! Men vi har redan fått in 20 anmälningar från gamla deltagare och från Hundens dag på djurmagazinet!


Ser också att kantarellsök i Gillinge är HALVFULL! Vill ni lära era hundar att hitta kantareller så är det bråttom innan platserna tar slut. Annars får ni gå i Riala   


Miss hur galet det var förra året. När vi väl satte upp lappar så gick platserna åt som smör i solsken! Alla som ville gå kantarellsöket fick inte ens plats! Trots att vi hade totalt 24 platser (Fördelat på två kursen och två instruktörer per kurs!). 


Ser fram emot hösten!

Hundreda

Jag håller hundkurser, privatträningar och tar emot problemhundar.

Vill du veta mer gå in på hemsidan

www.hundreda.se

Om oss

Fråga mig

11 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Maj 2011 >>>

Kategorier

Besöksstatistik

Följ oss

Länkar

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv


Ovido - Quiz & Flashcards