Hundreda

Alla inlägg under januari 2011

Av Emma Hammar - 11 januari 2011 12:09

Nu har tävling hållit på ett tag. Än så länge är det inte för sent att delta i tävlingen att lära sin hund att apportera så många olika föremål som möjligt i olika material och olika former. 


Kolla in Diesel som är med i tävlingen! De har flertal filmer upplagda på sin blogg!


Tävlingen avgörs den sista januari! Vinnaren får en klicker hem skickat i brevlådan!

Av Emma Hammar - 11 januari 2011 09:44

Nyss ringde en läkare och väckte mig. De hade mitt gamla mobilnummer   Tur att Arrac rapporterar när telefonen ringer, annars hade jag aldrig vaknat eftersom telefonen ligger i arbetsrummet! Duktiga Arrac!


Nu ska jag på Magnetröntgen på torsdag kväll. 


Av Emma Hammar - 10 januari 2011 18:26

Camilla skrev ett blogginlägg i förra veckan om hundmat. Var äter era hundar för mat? Och varför ger ni den maten? 


Själv ger jag mina hundar 

                


  • Zelda får Eukanuba Joints och som tillskott får hon Glukosaminer som jag tillsätter varje morgon på maten. Hon har artros i båda frambenen så därför får hon den maten. För övrigt är hon riktigt fin på eukanubas mats. Tidigare när jag fick henne gick hon på Doggy och hade fula och nariga trampdynor som har blivit finare sen forderbytet! 

  • Arrac får nu Standardt Normal. Jag gillar Staandart då de har rena och fina råvaror från Sverige och foderet är dessutom miljövänligt tillverkat. Inga onödiga transporter osv. Jag gillar sammastäningen av fodret. Nu har han bara gått på Standardt ca 1 månad och det tar flera månader innan man säkerhet vet om fodret är bra för din hund. Så om han håller sig fin, mår bra, bajsar normalt osv så kommer jag fortsätta på detta foder! Dessutom är det ett bra som inte är dyrare än andra kvalitéts foder!

För mig är det viktigt att mina hundar får ett bra foder med bra kvalité! Det är viktigt att hundarna mår bra, har fin päls, fina klor, bajsar små högar (stora högar = hunden tar inte upp maten som den ska!) Helt enkelt ska allt vara bra! 

Av Emma Hammar - 10 januari 2011 18:06

Fick med lite drag också idag. Brosan var här och skulle gå hem och ville ha sällskap. Eftersom Arrac har fått en lång promenad redan så tog jag på sele och kettingen så fick han dra fram och tillbaka vilket tar 20 min! 


Så lite träning har det blivit för gossen idag!

Av Emma Hammar - 10 januari 2011 13:55

Va härligt med lite sol idag! Annars är det värsta busvädret, det blåser kraftigt men jag tycker inte att jag brydde mig om det nu när solen är framme! Jag blev liksom lite piggare och mycket gladare. Fick lite extra kraft till att Arrac. 


Det blev massor med kontakt som belönades och positionen. Hade med mig en tennisboll idag så jag kan belöna med leksak. Eftersom jag inte kan/får kampa med honom pga axeln så fick det bli en boll. Den går ju ändå inte att kampa med   


Arrac tyckte att det var jättekul! 


I min lösträning jobbar jag mycket med 

  • Belöna den spontana kontakten
  • Tänka på VART jag lägger belöningen - Där jag vill ha hunden (jag vill ha honom på vänster sida) 
  • Jag ger inte förbud på allt som Arrac vill ha. Jag ger honom varsågod på de "förbjudna" sakerna när jag får kontakt!
  • Jag belönar ett "tiggade" beteende av leksaken som jag har stoppat på mig. Den här hör i hop med spontan kontakten. 

Nu kanske en del av er undrar vad jag är för konstig en som tillåter min hund att göra förbjudna saker. Men faktum är att om man har massa förbud så blir dessa saker för många hundar ÄNNU mer intressanta!


När jag skickar Arrac med "varsågod" till någonting otillåtet ofta så är det inte så spännande längre! Han väljer att hellre vara med mig! Men för att vara lite konkret så kan jag ta ett exempel  från dagen promenad...


... Arrac äter hästbajs! Jag vill inte han ska äta hästbajs. Idag så var han kanonduktig och hade en bra attityd! Jag ser hästbajs ett par meter längre fram och säger varsågod! Han springer dit men precis när han tänkte ta en tugga så ser man hur kan kommer i andra tankar och struntar i bajset och söker upp min vänstra sida igen! Jag belönar återigen med att skicka honom till bajset, han springer mot det och ångrar sig tidigare den här gången! Sen kunde vi passera bajshögen och han har full fokus på mig! Här belönade jag med bollen!


Längre fram var han duktig så jag skickade honom på ett viltspår! Han sprang dit men kom lika fort tillbaka!


Men även här gäller det att man har en plan och ett mål att komma till! Men jag HAR riktiga förbud också! Som han verkligen INTE får springa fram till! Men tränar med den har principen i lugna miljöer och sen med mer och mer störning så kommer de flesta hundar strunta i det mesta. Har dock hunden problem beteenden så räcker tyvärr inte detta! Men detta fungerar perfekt att ge hunden frihet, låta den lukta på fläckar, spår annat spännande.


Varför förbjuda det när vi kan använda oss av allt hunden tycker är spännande? Många säger att DU SKA VARA ROLIGAST! Det säger jag också. men ibland är det svårt att vara roligare än vissa saker. Men du kan vara VÄGEN TILL det roliga! Genom dig får man lukta på tik fläckar och viltspår!!!


En bild från i mars förra året. Arrac var bara liten valp men det var nästan så här fint väder idag... I alla fall var solen lika fin! 

  

Av Emma Hammar - 9 januari 2011 23:29

Har brist på annat att göra så nu har jag suttit och kollat på frisyrer på nätet. Jag vill snygga till håret och kanske göra något nytt. Har har svårt för att bestämma mig om jag ska fortsätta på den korta linjen eller om jag ska spara ut håret och ha lite längre frisyr? 


Här är två frisyrer jag gillar. Båda påminner om den jag har idag, bara lite annorlunda.


 

Den här känns ganska mycket jag tycker jag nog. Om jag ska ha den så ska jag behålla luggen. Klippa kortare runt öronen och i nacken och behålla mer längd mitt på skallen.... Hmmm


    

Den här är ganska Lik den förra. Men jag gillar det med att köra flera färger. Inte just de färgerna men andra. Den här är lite längre framför öronen, kortare mitt på huvudet och luggen är lite som den jag har idag. Behöver nog tunna ur mig och klippa kortare ovanför ena ögat...


Jag gillar att vara snygg i håret. Nu känner jag mig sunkig eftersom jag fixar inte håret när jag bara är hemma så går helt inte förbi spegeln alls.... Eftersom jag har uniform på jobbet så kan jag aldrig ha sygga kläder och känna mig fin. Så jag kör på att vara riktig snygg i håret istället     Måste faktiskt säga att det är ganska ofta som helt främmande människor kommer fram och säger att jag är snygg i håret! Folk som går på bussen eller på stan?! Jag har bytt frisyr ganska ofta, eller färg eller gjort något nytt lite då och då. Aldrig samma gamla tråkiga jämt   


Vad tycker ni som vet hur jag ser ut? Vad skulle passa mig? Något annat förslag? 

Av Emma Hammar - 9 januari 2011 19:36

Jag har hittat en kille som tillverkar hundgrindar och har nu fått klartecken att han har specialtillverkat en grind till min lilla Peugot 206 -04, femdörrars småbil. Han var dessutom billigare än Jeppe som jag köpte grindar till kombin jag har. 


Vill ha grindar till båda bilarna. Arrac är ju liten och får plats i den lilla bakluckan. Nu till sommaren så måste man ju ha bakluckan öppen om man ska lämna hunden i bilen så grindar blir perfekt! 


Snubben ska bara ha 1600:- + frakt 350:- !!! Jeppe tog minst 1000:- mer till kombin, dessutom så specialtillverkar han inte... 


JIPPI!!!

Av Emma Hammar - 9 januari 2011 17:19

När vi skulle åka och jag klär på hundarna deras täcken så inser jag att sömmarna på Arrac's täcke har börjat spricka på flera ställen! *suck*


Jag ska ju handla hundmat på Djurmagazinet i Arninge där jag köpte täcket så det var bara att hämta kvittot och ta med. Camilla som jobbar där hjälpe mig. Men nu måste jag ju ha ett nytt täcke. De blir ju lätt kyligt när de ska sitta i bilen. Men jag hittade ett nytt täcke och det blev....


Japp!!! Hurttas röda täcke blev det! Får ta bilder i morgon då det är ljust, så får Arrac posa lite    Ja jag fick lägga till lite då detta kostan nästan dubbelt så mycket. Jag ville ju ha detta från början men då hade de inga i lager. 

Hundreda

Jag håller hundkurser, privatträningar och tar emot problemhundar.

Vill du veta mer gå in på hemsidan

www.hundreda.se

Om oss

Fråga mig

11 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Januari 2011 >>>

Kategorier

Besöksstatistik

Följ oss

Länkar

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv


Skapa flashcards