Hundreda

Alla inlägg under november 2010

Av Emma Hammar - 14 november 2010 12:52

Va hade en super bra dag även det sista tillfället. Vilket härligt gäng   


    


Här två små bilder på när vi tränar på motivations inkallningar med en hund i taget genom en alle med hundar! De som "bara tittar" på står faktiskt också och jobbar. De jobbar med kontakt och stadga på sitt. 


De var ju sista gången   Kommer sakna gänget. Alla fick DIPLOM!!! Alla har varit så duktiga och kämpat hårt.


Sen kom en riktig överraskning!


Dessa vackra blommor fick jag av hela gruppen    Tack så mycket!!!


          

Hihi va fint med leriga hundtassar - I LIKE   



Tack själva och vi hade ett jättemysigt kram kalas!!!  Kul att alla är så nöjda, då är jag också nöjd!


Kämpa vidare med träningen så ses vi!

Av Emma Hammar - 13 november 2010 16:14

I morgon är det kurs avslutning på Vardagslydnad 2 och Slyngelkursen. Jag har suttit och knåpat ihop massor med diplom    Hela 12 st!!!



Så det är bara de som har varit duktiga som får diplom i morgon. Fick du inget? Nä då var du inge bra heller     

Av Emma Hammar - 13 november 2010 13:37

Jag har lagt ett spår på vägen hem till Arrac. Det blev ett spår på 660 m med några vinklar och en spetsvinkel. MASSOR med vilt!!! MASSOR med ÄLG spår! Får se om vi hamnar under en älgattack   


Runkeeper håller på att strula då jag vill lägga upp bilden på spåret men det går inte så bra... *error*


Robert ska med och filma så om det kanske kan komma upp lite film på spåret... den som lever får se   

Av Emma Hammar - 13 november 2010 13:23

Det var en jättebra spårdag för våra ekipage. Mycket häftiga saker har vi fått se!


En liten söt Shiba tjej som för 2 månader sedan var mycket försiktig och störnings känslig jobbade på kanon idag. Hela attityden till spår är helt annat. Nu såg det ut som hon inte har gjort annat i sitt liv än att spåra. Hon tog sin första vinkel utan problem! Så häftigt! De har inte lagt ett enda spår sen sist!


Så har vi mini Aussisen som fick många försvåringar och bara trampar på. Lite ras typiskt också (Emma Like aussie   ) Det var så häftigt att se vad han gör när han sticker i sidled hela tiden, han släpper dock aldrig spåret men han kollar av något och nu när det var fläckvis med snö fick vi svaret - han kollar alla viltspår! As coolt!


Schnauzern som har utvecklas och verkligen tuffar på i spåret   Tidigare brydde han sig inte om leksakerna men idag såg han den  en meter innan och skuttade glatt fram till den!


Sist men inte minst har vi Schäfern som går på rehab och inte får gå i skog... Han fick en tuff utmaning med ett spår på grus och is. De kämpade hårt och jobbade på jättebra! Lite svårt var det men man måste ibland anpassa spåren efter sjukdomar som våra kära hundar kan få   


Kul hade vi alla och alla har lärt sig nya saker - I LIKE!!!  

Av Emma Hammar - 12 november 2010 11:10

Nu blir det andra tillfället på spårgruppen. Vi träffas ett gäng härliga människor och tränar och utvecklar deras spårarbete en gång i månaden. 


Det finns fortfarande några platser kvar då man kan köpa ett tillfälle för 350kr. 


I morgon är det i Gillinge vi håller till. Det är inte för sent att hopp in i morgon om du har lust!


Vi har skitkul!!! 

Av Emma Hammar - 12 november 2010 09:23

Skulle slänga något i soptunnan under diskbänken. Öppnar skåpet och så ser jag en kropp och en lång svans, snabbt som attan springer därifrån! Råttjävlar!


  

Den var nog inte lika söt som denna... Jag är inte rädd för råttor eller något i den stilen men det är äckligt att ha dem i köket bland sopporna! De sprider bara massa skit, äter sönder och bajsar på våra saker   


Jag hämtad Arrac och lät honom lukta där råttan sprang. Han nosade snabbt, rynkade på nosen gick iväg och skakade av sig! Han tycker inte heller om råttor. Smart kille! 

Av Emma Hammar - 11 november 2010 19:54

Vi fick tag i ett täcke tillslut. Vi lämnade tillbaka det som var för stort och snälla Camilla hade lagt undan ett stl 50 cm av ett Dogman täcke som de hade inne i butiken. Så inget Hurtta blev det tyvärr, men vi måste pröva på Arrac så det är inge kul att beställa på nätet om det inte passar.


Arrac är nu super snygg i sitt täcke. Jag har bilder på min iphone men jag vet inte än hur man laddar över till datorn. Ska försöka fixa nya bilder i morgon på honom i det tjusiga svarta täcket med röda detaljer på   

Av Emma Hammar - 11 november 2010 19:38

Arrac har träffat Bowie idag. Vi har var ute på en lång promenad, någonstans mellan 1,5-2 timmar. Det kändes bra när vi gick så vi släppte ihop dem. Fasen de hade riktigt kul! Lite osäkerhet i små skiftningar men precis så som ett hundmöte mellan två nya individer brukar vara. De leker i stort sett på samma sätt då det var kul. 


Bowie har dock ingen kondis vilket Arrac har så han blev lite trött medan Arrac inte alls tröttnar. Han blev lite smått irriterad så jag fick ta in Arrac så de får vila lite och gå i koppel. Vi släppte dem igen senare och visst leker de men nu gjorde de också saker tillsammans som nosar och kollar nya saker tillsammans. Så vi hoppas verkligen att de gillar varandra då Bowie och matte Angelica har flyttat ganska nära oss och det är ju jättekul att ha någon i sin närhet som gillar hundar och träning precis som jag   


De vill också börja tävla i lydnaden   


Bowie är en omplacering från Irland som kom hit genom Never neverland. Familjen kunde inte ha honom kvar då grannen har försökt skjuta ihjäl honom vid ett flertal tillfällen! Han har överlevt men han är nu fruktansvärt rädd för skott! Vilket inte är så konstigt då han måste springa för sitt liv! Jätte mysig hund! 


Här har ni Bowie   

Hundreda

Jag håller hundkurser, privatträningar och tar emot problemhundar.

Vill du veta mer gå in på hemsidan

www.hundreda.se

Om oss

Fråga mig

11 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
<<< November 2010 >>>

Kategorier

Besöksstatistik

Följ oss

Länkar

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv


Ovido - Quiz & Flashcards