Hundreda

Alla inlägg under november 2011

Av Emma Hammar - 7 november 2011 12:27

Ja hur går det med vår träning? Det har varit lite slappt med träning de senaste två veckorna då jag har jobbat som ett djur! Klart jag tränar lite det gör jag alltid. Han får vanliga promenader men inga monster promenader. Vi tränar på fotpositionen hemma då vi har börjat om från början med den då han är på TOK för långt fram. Repeterar lite grunder i vardagsapportering eftersom han är i en busig 2 års ålder och hämtar och tar allt som en liten valp igen och vill inte lämna av det till oss....    Men andra ord stora tecken på att man msåte träna mer grunder igen för att påminna och han mer än någonsin behöver jobba och framför allt nosarbete! Nästa vecka lugnar det ner sig lite och Arrac och jag ska gå kurs tillsammans igen på LÄNGE! Sist vi gick kurs var Eva Bodfält i somras. Vi ska gå tre kurser här under vintern men lite roliga och anorlunda men ack så viktiga teman!

Av Emma Hammar - 7 november 2011 12:24

Har jobbat sedan jag klev upp i morse. Har gjort ett fint kurskompendium som jag började med i natt och ett anmälmningsformulär till föreläsningen på onsdag med Anders Hallgren. De som kommer på föreläsningen har förhandsvisning på vårens kurser. Efter onsdag så släpper vi kursena på hemsidan! Vill du inte missa chansen så kom på föreläsningen 9/11 kl.19:00


Av Emma Hammar - 6 november 2011 16:28

För en gång skull en lugn dag! Startade den visserligen med en privatträning på hemmaplan. Sedan har jag jobbat lite grann hemma. Men det känns som jag har tagit det lugnt! Riktigt skönt!





Jag sitter och kollar storlekar på denna klövja från Snowdog.se då jag ska börja min fysträning med Arrac snart! Den kostar många pengar men ska vara riktigt bra för den som vill träna, vandra med packning osv med sin hund. Det är viktigt hur den sitter för att hunden ska få belastningen rätt på sin kropp.


En vältränad hund kan ha packning på 30% av sin egen kropps vikt. Detta innebär att Arrac bara får ha 6kg. Det låter så lite! Men han är ju en liten plutt! Zelda får ha 15 kg vilket lät lite häftigare. Men i hennes fall så ska hon ha 0 kg pag av sina leder! Så Arrac är ändå den som får bära tyngst av dogsen här hemma   Så alla ni som har klövje som aktivering tänk på att 30% är för en VÄL tränad hund.


Denna väska kostar tillsammans med frakten 1700kr. Får se när jag har råd att köpa den. Måste räkna lite på det. Men det blir denna helt klart!

Av Emma Hammar - 5 november 2011 15:51

Idag startade jag dagen med massage av två hundar i min friskvårdsutbildning. En Papillion och en Aussie tik. Jättenyttigt och jag måste öva massor! Man blir inte perfekt på en dag precis. Men förhoppningsvis så kommer jag vara bättre sista gången jag masserar dem    Annars kan man ju börja undra  


Sen var jag ute i skogen med min famlij och plockade svamp. Arrac fick busa runt med Frida. Jättekul som jag inte kom på förren nu är att Frida löper och Arrac brydde sig inte så mycket. Han skulle dit och slicka precis då de möttes men sen struntade han i att hon löper. Ska se om jag ser någon övrig förändring i efterhand såsom stress av hennes löp. Men annars känns det ju lovande efter kastreringen då han alltid har stressat upp sig otroligt mycket av löptikar! 


Arrac i mossan efter värsta racet!


Frida och Arrac


Jag tränade två budföringar och lilla kusinen Elias 6 år fick vara mottagare. Arrac är så jäkla bra på budföringar! Elias var överlycklig att Arrac lydigt satte sig i fot direkt och att han löd på "marsch"   Jättekul! Barn är roliga tillsammans med hundar, iallafall detta barn!  

Av Emma Hammar - 4 november 2011 11:38

Nu är det väl dags och berätta lite av vad vi gjorde i helgen. Har en pytteliten lucka att skriva på nu.


Jag och Zelda for till Enköping vid 7 tiden förra fredagen och kom hem söndag kväll till en glad husse och Arrac. Vi kör på 9h per dag på utbildningen så man blir lagom mosig!


Detta har vi pratat om och praktiserat!


- Anatomi

- Palpering

- Massage teori

- Massage praktik ryg, framben, bakben 

- Träninglära: fysträning att bygga muskler, drag klövja mm. 

- Valpen: utveckling och träning

- Fysträning praktik lör- och söndag

- Filmvisning


Gorv sett är det detta vi har gjort. Superkul! Upptäckte att jag kunde väldigt mycket om fysträning   Då jag själv har tränat massor i mitt liv och mycket är ju väldigt lik med människor. Men en hel del är olika. Hur som helt så gör det lätt för mig att ta till mig detta på hund. Massagen däremot kan jag inte ett skrutt om! Där blev jag mosig i skallen! Hahaha!


Pluggar ordentligt! Precis börjat anteckna om övervikt hos hund.


 

Praktik av massage på framben, Zelda njuter   



Påväg till fysträning i skogen!


 

Denna lilla vovve diggar inte teoripassen  


 

Jag är ju nörd när det gäller hundspårk! Denna bild säger massor   Stor möter liten!


 

Zelda kan vinka


 

Fysträning av stor hund - balans, bygga muskler bla runt leder och stabilitet!


 

Vår lärare Frida Lundin masserar sig egen hund loka. Hon gick igenom "hela massagen" som vi ska lära oss. Det finns mer men vi ska väl hinna smälta detta först   Jag filmade allt så jag kan komma ihåg vad vi sa och vad hon gjorde.


Superkul och NYTTIG utbildning. Ett väldigt bra komplement till det jag pysslar med! 

Av Emma Hammar - 3 november 2011 23:24

Äntligen blev det träning! Vi höll på i 3h!!! Vi tog en hund åt gången och jag är hemma nu....


Skitbra träningspass med Arrac! Jag har inte tränat lydnad på 5 månader räknade jag ut... Det blev grunder i FF då jag söker rätt position på vovven. Andra passet belv apportering och vi kriterade ett mer effektivt gripande på apporten + vändningen. Skitbra träning och bra ideer från träningskompisarna! Det är därför man ska ha en träningsgrupp  


Orkar inte skriva mer då klockan är halv tolv och jag ska köra nuss i morgon.... Jag ser bokstavligen i kors nu!


GOD NATT & tack mina vänner för idag!

...

Av Emma Hammar - 3 november 2011 16:05

Jobbar och står i! Har idag haft två privatträningar en i Björnö och en i Harö, båda i Roslagen. Många mil blir det att köra. Der var "avslutning" på deras privatpaket som de har köpt och ekipgen har jobbat på riktigt bra idag och jag är så nöjd över deras insats! Kul att jobba och se att det går åt rätt håll! Nu släpper jag ut dem i vida världen så får de stå på egna ben och fortsätta med sin träning    När jag har kurser och privatträningar så "lämnar" Jag inte bara dem. De får kontakta mig i efterhand för ytterligagre feedback! Så jag följer den lite på avstånd (om de vill så klart!)


Nu ska jag få i mig lite ny energi då det tar på krafterna att jobba med hundar (på ett bra sätt!) innan jag far vidare till träningsgruppen med Arrac!

Av Emma Hammar - 2 november 2011 23:15

Vi fick trevligt sällskap idag av syster Pecae och matte Sussie. Jättekul att ses    Det är fullt ös på syskonen som vanligt och att vara stilla är inte deras starka sida   Vi gick en sväng på två timmar i skogen. Vi mötte en älg i vanlig ordning! Den stod och glodde på oss 50-100m från vägen i skogen. Hundarna märkte den inte... men det gjorde vi. Kul att se att det bor någon i skogarna, kan kännas lite tomt ibland. 


Syrran Peace och Arrac efter promenaden


 

Det är så här vi är vana att se dem... som två suddiga suddar! Man hinner inte se dem  


Avslutade kvällen med massa jobb och planering av vårens kurser! Vi lägger ut kurserna i slutet av nästa vecka så håll utkik! Jo för att få första ting på kurserna så får ni gå på Anders Hallgrens föreläsning då vi förhand släpper dem där! Finns platser kvar!  

Hundreda

Jag håller hundkurser, privatträningar och tar emot problemhundar.

Vill du veta mer gå in på hemsidan

www.hundreda.se

Om oss

Fråga mig

11 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11
12
13
14 15 16 17 18 19 20
21
22
23 24 25 26
27
28
29
30
<<< November 2011 >>>

Kategorier

Besöksstatistik

Följ oss

Länkar

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv


Ovido - Quiz & Flashcards